Om

Jag heter Bianca Zenonsson.

Jag hamnade inom psykiatrin som 19-åring efter mitt första självmordsförsök. Jag klassades fort som hopplös, omöjlig att rehabilitera på grund av mitt svåra självskadebeteende och flertal dissociativa störningar pga komplex Ptsd. Att självskada var mitt enda sätt att överleva men det var också det som kunde kostat mig livet. Jag kastades runt inom psyk utan att få hjälp för mina barndomstrauman och psykiatriska tvångsåtgärder var ett dagligt inslag i mitt liv. Min vård inom psykiatrin, både öppen- och slutenvård, har bestått av oändligt många kränkningar och traumatiska upplevelser. Man har inte kunnat erbjuda fungerande vård och feldiagnosticerat mig 18 år. År jag förlorat, inlåst bakom stängda dörrar. (mer detaljerad beskrivning om min bakgrund inom psykiatrin finner du i mitt första inlägg ”bakgrund” https://rosteninifran.home.blog/2018/11/09/bakgrund/

Efter 18 år med svår psykisk ohälsa hittade jag till slut en alternativ behandlingsmetod vars grund är tapping, som blev min väg ut. Eftermer än w år med Tapping hittade jag även den av WHO rekommenderade traumabehandling EMDR som ingen tidigare erbjudit mig. Idag är jag på väg att bli mer och mer fri från mitt förflutna. Jag har påbörjat en ny resa med målet att leva ett liv utan komplex ptsd, depressioner, ångest och självhat. Mitt liv ska börja även har en del tuffa bitar kvar.

Här berättar jag om min långa och svåra kamp mot inte bara svår psykisk ohälsa utan också mot en icke fungerande psykiatri! Jag vill skapa medvetenhet kring hur man som patient blir behandlad inom psykiatrin, tydliggöra dess enorma brister på många olika plan. Jag är inte emot psykiatrin, den behövs tyvärr. Men jag är emot den såsom den ser ut nu. Mycket inom psykiatrin behöver förändras från grunden. Allt jag bloggar om är grundat på min egen personliga erfarenhet. Jag berättar om det jag känt, sett, hört och upplevt, inget annat. Jag skriver inte i uppdrag av någon förening, organisation eller något politiskt parti o får ej betalt.

Med bloggen vill jag också inge hopp för det finns en väg ut och att du som upplevt liknande inte känner sig ensamma.

Ge aldrig upp!

/ Bianca

För att hitta fler av mina texter finns de även på

Hemsidan ”Mad in Sweden”(som återger mina blogginlägg)

Ett stort reportage om mig och psykiatrin online i Allas.

Författarintervju på Vulkanmedia.se

Ett inlägg om psykisk ohälsa i karantän i Göteborgsposten (själva blogginlägget här i just det ämnet är en förlängd version av tidningsartikeln)

Min debutbok ”Att orka lite till”, utgiven okt 2022, en biografi. Utgiven okt 2022 som e-post och bok. Kommer som ljudbok i februari 2023. Den finns att köpa hos alla bokhandlare, nätbokhandlare, låna på bibliotek.